Звільнення заручників із ОРДЛО: Україна анонсувала обмін новими списками

Звільнення заручників із ОРДЛО: Україна анонсувала обмін новими списками

Укрінформ
Українська сторона планує 18 січня обмінятися актуальною інформацією та актуальними списками заручників із так званими "Л/ДНР".

Про це в інтерв'ю 112.ua повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

"Зараз проводиться дуже важлива і дуже потрібна робота, коли ми знову актуалізуємо списки - кожен у себе. Ми повинні зустрітися 18 січня і обмінятися актуальною інформацією та актуальними списками. Після цього почнуться переговори щодо наступного етапу", - розповіла вона.

Лутковська висловила сподівання, що наступний етап звільнення пройде в коротші терміни, оскільки вже немає питань, як підтверджувати ті чи інші юридичні факти, які відбулися на непідконтрольній території, а також підконтрольній Україні території.

"Україна спочатку розшукувала більше 94 осіб. На жаль, були звільнені в рамках останньої процедури 74 людини. Відповідно ще як мінімум 20 осіб перебувають на непідконтрольній території. І список тих, за кого ми будемо боротися, напевно навіть буде більшим" - додала український омбудсмен.

Читайте також: Звільнений український боєць розповів про тортури в полоні "ДНР"

Як відомо, 27 грудня на Донбасі відбулося масштабне звільнення заручників - з окупованої території повернулися 73 українці. У числі українців, звільнених із полону російських бойовиків на Донбасі, - "кіборги" та інші українські бійці, громадські активісти та волонтери, а також вчений-історик Ігор Козловський.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що в ОРДЛО ще залишаються в заручниках 103 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-