ОБСЄ за тиждень нарахувала майже 16 тисяч порушень режиму

ОБСЄ за тиждень нарахувала майже 16 тисяч порушень режиму "тиші"

Укрінформ
Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан висловив занепокоєння щодо погіршення безпекової ситуації на сході України і закликав сторони до стриманості і повного дотримання погодженого припинення вогню.

Про це йдеться в повідомленні ОБСЄ, переданому Укрінформу.

"Ми із занепокоєнням зазначаємо різке погіршення ситуації у плані безпеки, коли порушення режиму припинення вогню досягають рівня, який не фіксувався з лютого цього року", - сказав Апакан.

За попередніми даними СММ, за тиждень з 11 по 17 грудня було зафіксовано майже 16 тис. порушень режиму припинення вогню, що на 35% більше, ніж за тиждень до цього. Цифри, що базуються на спостереженнях наземних патрулів СММ і стаціонарних камер і безпілотних літальних апаратів, відображають тенденцію, яка спостерігалася раніше, відповідно до якої згідно із зобов'язаннями сторін про припинення вогню фіксувалося неухильне підвищення рівня насильства, що призвело до запеклих бойових дій, які спричинили жертви і руйнування критично важливої цивільної інфраструктури, зазначається в повідомленні.

Читайте також: АТО: бойовики майже цілодобово гатять на "луганському" фронті

Апакан підтвердив готовність СММ ОБСЄ сприяти діалогу і перевіряти виконання Мінських угод і закликав сторони виконати взяті на себе зобов'язання.

"Повернення до нормального життя, в якому мирні жителі можуть знову відновити своє повсякденне життя, не боюючись обстрілу і наземних мін, є першим кроком до довготривалого стійкого миру", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня бойовики обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град" населений пункт Новолуганске, внаслідок чого пошкоджено 47 житлових будинків, школу, дитсад і фельдшерський пункт. Поранення дістали 8 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-