Тимчук розповів, що Кремль хоче

Тимчук розповів, що Кремль хоче "вичавити" із ситуації з СЦКК

Укрінформ
Рішення РФ про виведення військових зі складу СЦКК пов'язано, зокрема, з намаганням Кремля протягнути свою версію миротворчої місії на Донбасі.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook керівник групи "Інформаційний Опір", народний депутат Дмитро Тимчук.

"Вихід росіян з СЦКК на тлі нинішньої активізації російських окупаційних військ відразу на кількох ділянках фронту на Донбасі, за задумом Путіна, має привернути увагу Заходу саме до лінії розмежування сторін (де Москва, як відомо, і пропонує розмістити миротворців), і змусити "забути" про неконтрольовану ділянку держкордону з РФ", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відгук офіцерів ЗС РФ з СЦКК робить Спільний центр по суті ще одним інструментом "легалізації" Л/ДНР" (вчорашню заяву "1 АК ДНР" про те, що після від'їзду росіян "представники "ДНР" будуть продовжувати працювати в СЦКК").

Читайте також: Вихід росіян із СЦКК: Київ обурений односторонніми діями Москви

"Тобто в СЦКК, за задумом Москви, залишаться "один на один" представники української сторони та "Л/ДНР". Цей крок – спроба РФ вичавити хоч щось із ситуації з СЦКК, сенс існування якого зникне в разі прийняття Верховною Радою України законопроекту №7163 "Про деокупації Донбасу" (а за всіх титанічних зусиль Москви зірвати голосування цього законопроекту, "загроза" ухвалення його Радою залишається – і, дуже сподіваюся, незабаром він все ж таки буде прийнятий", - додав Тимчук.

Він також вказав на те, що заява Путіна про "низьку ефективність Мінського формату" разом з виведенням російських офіцерів з СЦКК є "відповіддю" на новий потужний пакет санкцій, який готують США з лютого-2018.

Читайте також: Польський експерт: вивід офіцерів із СЦКК - початок "гри Росії"

"Відповідь суто в стилі Путіна, тобто асиметрично і у вигляді прямого шантажу: мовляв, будете кошмарити – буде ескалація на Донбасі і зрив "Мінська" (а Захід, як відомо, чіпляється за Мінські домовленості ніяк не менше росіян, постійно стверджуючи, що "альтернативи "Мінську" немає")", - йдеться в повідомленні.

На цьому тлі Тимчук прогнозує подальше зростання активності окупаційних військ і серйозне загострення ситуації на Донбасі. "Але й тут є запобіжники. Наприклад, разом з введенням підготовленого пакету американських санкцій, Захід (США і ЄС) можуть відразу підготувати спільний "страхувальний" пакет подальших санкцій – на випадок, якщо Москва зробить ставку на ескалацію конфлікту. Путін зрозуміє тільки такий підхід. З шантажистами, розуміють тільки мову сили і ультиматумів, діалог треба вести відповідним чином", - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-