Бойовики цілеспрямовано і прицільно обстрілюють позиції сил АТО

Бойовики цілеспрямовано і прицільно обстрілюють позиції сил АТО

Карта
Укрінформ
Минула доба в районі проведення АТО відзначалася зменшенням кількості обстрілів з боку бойовиків, проте всі вони були прицільними.

Про це на брифінгу у п'ятницю повідомив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Луганському напрямку ворог обстріляв опорні пункти Збройних сил України 9 разів. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Під час вогневих провокацій в районі населених пунктів Валуйське, Зайцеве, Кримське, Лобачове, Луганське, Новоолександрівка та Станиця Луганська бойовики застосовували гранатомети і стрілецьку зброю", - сказав речник. 

Він зазначив, що незаконні збройні формування цілеспрямовано і прицільно вели вогонь по позиціях ЗСУ. У чотирьох випадках, коли обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю українських військовослужбовців, вони відповідали бойовикам шквальним вогнем із гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї, а також застосовували вогонь БМП.

Читайте також: Бойовики з мінометів обстріляли житлові будинки Водяного - СЦКК

На Донецькому напрямку минулої доби зафіксовано 8 випадків порушення перемир’я з боку російсько-окупаційних військ, і всі обстріли були прицільними. 

За словами Мотузяника, найгарячіше було в районі Авдіївки, де НЗФ зранку випустили з мінометів калібру 82-мм 4 снаряди по одному з тамтешніх опорних пунктів ЗСУ. Загалом упродовж доби у цій точці відбулося ще чотири вогневі провокації бойовиків, проте вже з використанням стрілецької зброї.

Не обійшлося без вогневих провокацій і в інших ключових місцях протистояння на Донецькому напрямку. Зокрема, опорні пункти ЗСУ біля Мар’їнки, Новотроїцького, Широкиного та шахти "Бутівка" російсько-окупаційні війська обстріляли з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

"В усіх випадках військовослужбовці Збройних сил відкривали по ворогу прицільний вогонь із незабороненої Мінськими угодами зброї", - наголосив речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-