ЄС дає Україні ще €50 мільйонів - на сприяння миру на Донбасі

ЄС дає Україні ще €50 мільйонів - на сприяння миру на Донбасі

Укрінформ
Уряд України і Єврокомісія підписали угоду про фінансування заходу «Підтримка ЄС для сходу України».

Підписання відбулося у рамках засідання Ради асоціації Україна-ЄС у п'ятницю у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Домовленості передбачають надання Україні фінансування за рахунок Європейського інструменту сусідства (ENI) у розмірі 50 млн євро.

Як зазначається, укладення угоди створить правові підстави для фінансування Єврокомісією заходів, спрямованих на сприяння миру, економічному відновленню та примиренню у східній Україні. 

Заходи, передбачені угодою, будуть реалізовуватися за чотирма напрямками: децентралізація та врядування; економічне відновлення та розвиток малого та середнього підприємництва; безпека громади та соціальна єдність; секторальні реформи та структурні зміни.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ за добу зафіксували майже 370 вибухів у зоні АТО

Як очікується, ця допомога сприятиме покращенню врядування, місцевому розвитку та наданню послуг шляхом розвитку спроможностей на місцевому рівні для гендерно чутливих реформ децентралізації та адміністративної реформи; стимулюванню зайнятості та економічному зростанню шляхом надання допомоги для розвитку мікро-, малих та середніх підприємств; зміцненню соціальної єдності та примиренню через заохочення громадських ініціатив; підтримці секторальних реформ та структурних змін у сфері охорони здоров'я, освіти та критичної інфраструктури.

Від України документ підписала віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-