У Кремлі прокоментували  можливість об'єднання

У Кремлі прокоментували можливість об'єднання "ДНР" і "ЛНР"

Укрінформ
Прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що питання про можливість об'єднання самопроголошених "ДНР" і "ЛНР" - їх внутрішня справа.

Про це повідомляє в середу РІА Новини.

"Прес-секретар президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що питання про можливість об'єднання "ДНР" і "ЛНР" - внутрішня справа самих народних республік. Так він відповів на питання, чи може Кремль підтримати такий крок", - йдеться в повідомленні.

Зазначається також, що від подальших коментарів на цю тему Пєсков відмовився.

Читайте також: У Кремлі вирішують, усувати Плотницького чи об'єднувати "Л/ДНР" – Тимчук

Як повідомляв Укрінформ, раніше народний депутат, координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук висловив думку, що подальший розвиток ситуації в Луганську, де стався конфлікт між "главою ЛНР" Ігорем Плотницьким і "главою МВС" Ігорем Корнетом, залежить від рішення, яке приймуть в Кремлі. За його словами, це може бути "злиття "ЛНР" з "ДНР" з єдиним центром управління в Донецьку, або відновлення статус-кво з примусовим "примиренням" Плотницького та Корнета, або ж зміщення Плотницького, до якого в Москві є багато претензій.

Як повідомляло агентство, в окремих районах Луганської області (ОРЛО) сталося загострення ситуації, пов'язане з боротьбою за владу між кримінальними угрупуваннями "глави ЛНР" Ігоря Плотницького і "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігоря Корнета. 20 листопада Плотницький зняв Корнета з поста "міністра" і призначив нового "главу МВС". Проте Корнет відмовився підкорятися. Наступного дня бойовики, лояльні до Плотницького, оточили будівлю "МВС ЛНР", в якому забарикадувався Корнет разом зі своїми прибічниками.

У центрі міста з'явилася велика кількість людей у військовій формі, що заявляють, що беруть участь "в навчаннях за наказом керівництва міністерства внутрішніх справ ЛНР". Зокрема, бойовики, вірні Корнетові, захопили будівлю "адміністративного суду ЛНР". Також озброєні люди узяли під контроль будівлю КРРТ (телебачення). 

21 листопада Корнет заявив про арешт найближчого оточення Плотницького, яке причетне до "інсценування у вересні 2016 року перевороту в ЛНР", коли було вбито колишнього "прем'єр-міністра" Геннадія Ципкалова.

Плотницький в екстреній заяві підтвердив, що в "республіці", по суті, відбувається "спроба перевороту".

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив у вівторок увечері, що, за даними його джерел, ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький втік в Росію.

Вранці 22 листопада Плотницький провів "урядову нараду".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-