Єврокомісар запевняє, що в ЄС не забули про Донбас

Єврокомісар запевняє, що в ЄС не забули про Донбас

Укрінформ
Гуманітарна ситуація на Донбасі стала темою міжнародної конференції "Україна: забута гуманітарна криза в Європі?" у Берліні в середу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Україна залишається для Євросоюзу пріоритетом, ЄС твердо стоїть на боці України, кризу не забуто, Україна не одна!" - оптимістично заявив у відеозверненні до учасників комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги і кризового управління Христос Стіліанідіс.

Європолітик повідомив, що цього року Брюссель виділив тим, хто потребує допомоги у регіоні конфлікту, по обидві сторони від лінії розмежування, 16 млн євро. Він відзначив роботу гуманітарних організацій, назвавши її співробітників "героями на місцях", і закликав усі сторони дотримуватися умов перемир'я, що є "критичним для можливості доставки гуманітарних вантажів".

Стіліанідіс також запевнив, що ЄС підтримує дипломатичні зусилля з повного виконання Мінських домовленостей на основі принципів поваги суверенітету і територіальної цілісності України. 

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука у свою чергу заявив, що "криза дійсно відходить у сприйнятті західних політиків і донорів навіть не на друге місце, а далі". Він нагадав, що його міністерство, якому за місяць виповниться рік, розробило план, який передбачає конкретні кроки з надання допомоги людям у біді. На розгляді уряду знаходиться розрахована на 3 роки комплексна стратегія.

"Хочу запевнити, що ми отримали найширшу підтримку від усіх наших міжнародних партнерів, представлених в Україні, у нас хороші відносини з міжнародними неурядовими організаціями, з політиками. Водночас, на превеликий жаль, у нас є опоненти в українському уряді, і не всі наші зусилля підтримуються членами уряду нашої країни. Нам потрібна, в першу чергу, політична підтримка всередині України", - сказав заступник міністра.

Читайте також: Кремль спровокував гуманітарну катастрофу на Донбасі - Клімкін

Увазі учасників конференції були представлені цифри: більш як 10 тис. осіб було вбито у ході конфлікту, з них 3 тис. цивільних, тимчасово переміщеними особами числяться 1,6 млн осіб, особами, яких зачепив конфлікт виявилися 4,4 млн осіб.

Фото: Ольга Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-