#Ихтамнет: Геращенко вважає тактику

#Ихтамнет: Геращенко вважає тактику "закритих очей" частиною політики ОБСЄ

Укрінформ
Позиція координатора ОБСЄ Тоні Фріша, який не помічає росіян на Донбасі, шкодить процесу звільнення заручників.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

“Наші експерти ( зокрема, Євген Магда), які зараз присутні на Варшавському безпековому форумі, пишуть, що Генсек ОБСЄ Томас Гремінгер у своєму виступі вживає словосполучення "українська криза". Звичайно, ОБСЄ нейтральна, аполітична, і т.д., але іноді ця абсурдність у визнанні очевидних речей на догоду одному з членів ОБСЄ, просто руйнує фундамент і основи цієї організації. Я вважаю, що тактика "закритих очей", на жаль, є частиною політики ОБСЄ”, - йдеться у повідомленні.

На переконання нардепа, Україна має про це “голосно говорити”.

Читайте також: Адвокатів у справах політв'язнів Кремля має оплатити держава - Ірина Геращенко

Зокрема, Геращенко навела приклад, про який вона не збирається мовчати і вимагатиме від МЗС донести цю інформацію головуючому в ОБСЄ міністру закордонних справ Австрії Себастьяну Курцу.

“Минулого тижня координатор ОБСЄ Тоні Фріш відвідував Старобельське СІЗО, де утримуються заарештовані за тяжкі злочини, в т.ч. за сепаратизм. Там, де утримується й російський потіряшка, кадровий військовий російської регулярної армії Агєєв. Я десяток раз піднімала питання Агєєва на Мінській гуманітарній групі і вимагала від координатора відвідати цю людину, пересвідчитися в нормальних умовах її утримання й поспілкуватися сам-на-сам, почути історію "заблудшего" російського військового. Тим більше, що саме ОБСЄ, РФ і Україна є учасниками Мінських тристоронніх груп”, - наголосила вона і додала, що координатор ОБСЄ відвідав СІЗО й навіть не запитав про Агєєва, не зайшов до нього.

“Свідома тактика "не бачити і не помічати“ росіян на Донбасі, це - підігрування росіянам, що "їх там нет" і їх примусу до "прямого діалогу з республіками". Це неприпустимо з боку координатора ОБСЄ. Така позиція відверто шкодить процесу звільнення заручників і я не збираюся про це мовчати”, - зазначила нардеп.

Принагідно, вона вказала на те, що російський консул вперше відвідав Агєєва, затриманого ще в липні 2017року, тільки пару днів тому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-