Російські артилеристи здають екзамени, стріляючи по жителях Донбасу - Жебрівський

Російські артилеристи здають екзамени, стріляючи по жителях Донбасу - Жебрівський

Укрінформ
На окупованих територіях Донецької та Луганської областей на постійній основі перебувають близько 3 тисяч військовослужбовців регулярних військ РФ. Також присутні додаткові групи, які заходять періодично з різними цілями, у т.ч. для "проходження вишколу у бойових умовах".

Про це повідомив в ефірі каналу "112 Україна" голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Сьогодні це дві батальйонно-тактичні групи по Донецькій області – Донецьк і Сніжне, і одна ротно-тактична група у Луганську. Приблизно, це 2900 регулярних військ у повному складі знаходяться тут", - сказав Жебрівський, коментуючи присутність регулярних російських військ на Донбасі.

Кадрові російські військовослужбовці присутні на всіх рівнях командної ланки російсько-окупаційних військ. "Фактично всією військовою операцією зі сторони так званих ДНР і ЛНР керують росіяни. Фактично ми воюємо проти росіян", - наголосив голова Донецької обласної ВЦА.

Читайте також: Бойовиків у зоні АТО гине втричі більше, ніж наших – Жебрівський

Крім того, за його словами, на окупованих територіях дуже багато найманців з РФ.

Жебрівський вказав на те, шо російські артилеристи приїжджають на Донбас, щоб "здавати заліки, екзамени, стріляючи по мирних жителях України та по військових облаштуваннях". "Удосконалення майстерності" російських снайперів також проходить на території Донецької та Луганської областей, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-