Порошенко вручив нагороди воїнам-артилеристам

Порошенко вручив нагороди воїнам-артилеристам

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко нагородив орденами і медалями 20 військовослужбовців з нагоди Дня ракетних військ і артилерії Збройних сил України.

Як повідомляє прес-служба глави держави, державні нагороди Верховний головнокомандувач ЗСУ вручив під час відвідування практичного заняття з питань нарощування бойових спроможностей ракетних військ і артилерії в одній із військових частин ЗСУ на Київщині. 

Так, за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку 5 бійців відзначені орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 6 – орденом "За мужність" ІІІ ступеня, 1 боєць отримав з рук глави держави орден Данила Галицького, 6 військовослужбовців відзначені медаллю "За військову службу Україні" і ще 2 – медаллю "Захиснику Вітчизни".

Зокрема, за даними прес-служби, орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено старшого лейтенанта, командира гаубичної самохідно-артилерійської батареї Дмитра Лопаєва, який з травня 2014 року по теперішній час бере безпосередню участь у антитерористичній операції на території Донецької та Луганської області. "Під час визволення міста Лисичанськ Луганської області 22 липня 2014 року старший лейтенант був коректувальником артилерійського вогню, тим самим зберіг не одне життя військовослужбовців. Він своєчасно помітив та передав координати незаконного збройного формування, яке з технікою відходило з нафтопереробного заводу, внаслідок чого підрозділом дивізіону ціль була знищена", - зазначається в повідомленні.

Порошенко вручив нагороди артелерістам / Фото: http://www.president.gov.ua

Орденом "За мужність" ІІІ ступеня нагороджено молодшого лейтенанта, командира міномета мінометного взводу мінометної батареї 17 окремого мотопіхотного батальйону 57 окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Південь" Артема Кравченка. "У липні 2015 року він брав участь в обороні опорного пункту поблизу населеного пункту Кірово біля міста Горлівка Донецької області. В результаті бою влучним пострілом молодшого лейтенанта з РПГ-7 було знищено БРДМ противника та трьох сепаратистів. 1 серпня 2015 року під час мінометно-кулеметного обстрілу Артем Кравченко виніс з поля бою військовослужбовця та надав йому першу медичну допомогу, чим врятував йому життя", - поінформували в прес-службі. 

Читайте також: Корсар, Фурія і Fly Eye: армія отримала понад 600 одиниць артилерії - Президент

Орденом Данила Галицького нагороджено підполковника, командира дивізіону артилерійської розвідки 55 окремої артилерійської бригади оперативного командування "Схід" Сергія Галича. Зазначається, що підрозділи звукової та радіолокаційної розвідки дивізіону артилерійської розвідки, якими командує Галич, активно ведуть розвідку цілей в районі аеропорту міста Донецьк, в населених пунктах Піски, Водяне, Тоненьке.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-