Корсар, Фурія і Fly Eye: армія отримала понад 600 одиниць артилерії - Президент

Корсар, Фурія і Fly Eye: армія отримала понад 600 одиниць артилерії - Президент

Відео
Укрінформ
Поточного року Збройні сили України отримали понад 600 одиниць ракетного озброєння та понад 250 одиниць приладів нічного бачення.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на урочистих заходах з нагоди Дня ракетних військ і артилерії на полігоні "Дівички", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Загалом лише за поточний рік Збройні сили України отримали понад 600 одиниць ракетного озброєння, більше 250 одиниць приладів нічного бачення та інших сучасних зразків озброєння. Ще раз хочу наголосити, що за цей період було прийнято на озброєння або допущено до експлуатації переносний ракетний комплекс "Корсар", безпілотні авіаційні комплекси "Фурія" та "Fly Eye", - сказав Порошенко.

Окрім того, в рамках матеріально-технічної допомоги від іноземних партнерів Україна додатково отримала більш як 100 одиниць приладів нічного бачення, захищених ноутбуків та інших систем, поінформував Президент.

Читайте також: Керівники держави привітали українських артилеристів із професійним святом

Він наголосив, що сьогодні українська артилерія відрізняється від того, що було у 2014 році, вона оснащена комп'ютерами, засобами контрбатарейної боротьби, радарами, звуковими комплексами. Окрім того, за словами Глави держави, сьогодні поставлено завдання, щоб кожний артилерійський дивізіон і кожна артилерійська батарея були оснащені системами безпілотних літальних апаратів і програмно-апаратним зв'язком, щоб час від виявлення цілі до координат, які видаються на батарею, вимірювався секундами.

"Такий підхід забезпечує нам відхід від застарілих радянських принципів щільності та інтенсивності вогню артилерії, який продовжує активно застосовувати зараз російський агресор. Натомість вважаю, що вже зараз ми повинні перейти до принципу, який домінує серед наших партнерів-членів НАТО - ключова характеристика - це точність. І сьогодні українська артилерія повністю відповідає цим вимогам. Ми впевнено просуваємося цим шляхом", - підкреслив Порошенко.

Як він наголосив, ракетні та артилерійські частини є стримуючим фактором для російського агресора, та повинні бути готові в будь-який час повернутися на лінію розмежування.

"Навіть сьогодні, коли відповідно до Мінських домовленостей танки калібром до 100 мм відведені на встановлені угодами та домовленостями відстані, саме ракетні та артилерійські частини залишаються для агресора достаньо вагомим стримуючим фактором. Він чітко розуміє, яку ціну доведеться заплатити, якщо, не дай Боже, хтось осмілиться перейти в наступ", - сказав Петро Порошенко.

Президент наголосив, що артилерійські та ракетні частини повинні весь час удосконалювати свою професійну здатність, щоб бути готовими до швидкого реагування на виклики часу.

"Саме тому сьогодні нам з вами необхідно відточувати майстерність, швидке реагування, розгортання артилерійських та ракетних систем. Вас відвели від лінії розмежування, але ви маєте бути готовими повернутися туди в будь-який момент і вступити в бій, якщо це буде продиктовано потребами оборони", - звернувся Президент до військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-