Керівники держави привітали українських артилеристів із професійним святом

Керівники держави привітали українських артилеристів із професійним святом

Відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко та Прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітали українських артилеристів, ракетників та військових інженерів із професійним святом.

Відповідне відео з’явилося у Фейсбуці Президента. 

"Вітаю українські ракетні війська та артилерію з професійним святом. Завдяки вашій мужності та героїзму обороноздатність Збройних Сил України підвищується з кожним днем", - йдеться у привітанні Глави держави.

Служба ракетників є надійним муром, за яким українці почувають себе захищеними, наголосив у своєму вітанні до Дня ракетних військ і артилерії Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Фейсбуці

«Сьогодні професійне свято у наших ракетників і артилеристів. Ви - основа міцності нашої армії, ви впевнено стоїте на захисті кордонів України. Ваша служба є надійним муром, який дозволяє українцям почуватися захищеними. Щиро вітаю і дякую вам за мужність!», - написав Гройсман.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначається згідно з Указом Президента від 31 жовтня 1997 року відзначають День ракетних військ і артилерії та День інженерних військ.

Ракетні війська та артилерія - рід Сухопутних військ ЗСУ, що складаються зі з’єднань оперативно-тактичних і тактичних ракет, з’єднань і частин гаубичної, гарматної, реактивної і протитанкової артилерії, артилерійської розвідки, мінометних підрозділів і підрозділів протитанкових керованих ракет. Він призначений для ураження рухомої сили, танків, артилерії, протитанкових засобів противника, авіації, об'єктів протиповітряної оборони та інших важливих об'єктів при веденні бою.

Читайте також: Армії передали 17 зразків нового озброєння, серед них - ракетний комплекс "Корсар"

Ракетні війська та артилерія є основною вогневою силою в військових операціях, які проводяться Сухопутними військами, і виконують до 65-70% загального обсягу завдання з вогневого враження противника.

Разом з тим, щороку 3 листопада українська армія святкує День інженерних військ. Свято встановлено «...ураховуючи заслуги інженерних військ у зміцненні обороноздатності держави...» згідно з Указом Президента «Про День інженерних військ» від 27 жовтня 1999 року.

У загальній структурі Збройних сил України інженерні війська належать до спеціальних військ. Організаційно частини і підрозділи інженерних військ ВСУ входять до складу Сухопутних військ, Військ Протиповітряної оборони та Військово-Морських сил, а у складі Військово-повітряних сил є інженерно-аеродромні частини і підрозділи.

З інженерних військ виділилися в самостійні роди військ залізничні війська, війська зв’язку, автомобільні війська, танкові війська і навіть авіація.

Інженерні війська – це війська переднього краю. У воєнний час атаку починають саме інженерні війська. Вони забезпечують мотострілкам і танкістам просування вперед.

Військові інженери проробляють проходи в мінних полях і загородах супротивника, розчищають завали і руйнування для забезпечення руху своїх військ, проводять розмінування місцевості, будівель, доріг, аеродромів, станцій, вулиць.

У мирний час солдати інженерних військ працюють над виявленням і знищенням мін, снарядів, гранат; займаються утилізацією морально і фізично застарілих інженерних боєприпасів, техніки та майна. Нині підрозділи інженерних військ Збройних сил України активно задіяні на сході країни в зоні ведення АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-