У РФ відреагували на заяву Волкера щодо миротворців на Донбасі

У РФ відреагували на заяву Волкера щодо миротворців на Донбасі

Укрінформ
У Росії назвали "спробою зриву мінських домовленостей" заяву спецпредставника Держдепартаменту Курта Волкера про миротворчу місію на Донбасі.

Про це заявив голова комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає РИА Новости.

"Якщо сенс висловлювань Волкера переданий вірно, то очевидно, що це спроба або скасувати мінські домовленісті, або змусити Росію накласти на таку резолюцію Радбезу ООН вето", - сказав він.

Читайте також: Блакитні шоломи на Донбасі: Клімкін заявив про "чітку спільну позицію" із Заходом

На думку Косачова, відсутність миротворців з РФ "не відповідає – а, називаючи речі своїми іменами, суперечить мінськими угодами, які є єдиним варіантом вирішення ситуації на південному сході України".

Як раніше повідомляло агентство, президент України Петро Порошенко і спеціальний представник Держдепартаменту США у справах України Курт Волкер на зустрічі в Києві 27 жовтня скоординували подальші кроки щодо зміцнення міжнародної присутності на Донбасі для припинення російської агресії та відновлення миру.

28 жовтня, під час зустрічі з народними депутатами в Києві, на питання про можливу участь росіян у якості миротворців на Донбасі, Волкер відповів: "Я не можу це уявити".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-