Бойовики

Бойовики "ДНР" погрожували кулеметом патрулю ОБСЄ

Укрінформ
Озброєні бойовики «ДНР» цілилися з кулемета в патруль Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили з штаб-квартири ОБСЄ.

«Патруль СММ у складі шістьох осіб на двох бронемашинах був зупинений озброєними людьми на блокпосту неподалік контрольованого «ДНР» населеного пункту Верхньошироківське (колишній Жовтень, за 29 км на північний схід від Маріуполя) о 09.57», - йдеться повідомленні.

В той час, коли патруль очікував проходження контрольно-пропускного пункту з тим, щоб їхати далі на схід у непідконтрольні уряду райони, співробітники СММ помітили частково прикритий крупнокаліберний кулемет (калібр 12,7 мм) за десять метрів перед першим патрульним автомобілем СММ, поряд з кулеметом нікого не було. Через кілька хвилин двоє чоловіків у військовому одязі підійшли до зброї, перезарядили і направили кулемет прямо на перший патрульний автомобіль СММ. Потім вони повторили те саме.

Читайте також: У Горлівці п'яна дружина бойовика розстріляла цивільне авто — розвідка

Через кілька хвилин, коли озброєні люди переміщали важкий кулемет в бік військового автомобіля Ford Transit, пофарбованого в камуфляж, вони зупинилися і направили дуло прямо на перший патрульний автомобіль СММ із відстані в три метри.

Патруль залишив це місце о 10.16 і продовжив рух далі на схід, у райони, неконтрольовані урядом, як і планувалося. Група благополучно повернулася на базу в Маріуполі о 16.15.

СММ поінформували про інцидент Спільний центр із контролю й координації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-