США в ОБСЄ вказали Росії, що вона має зробити за Мінськими угодами

США в ОБСЄ вказали Росії, що вона має зробити за Мінськими угодами

Укрінформ
Попри просування української сторони в політичному пакеті заходів Мінських угод, Москва не виконує навіть першого пункту документа – забезпечення стійкого припинення вогню на Донбасі.

Про це заявив у четвер під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні тимчасово повірений у справах США при Організації Гаррі Каміян, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Українська влада здійснила численні політичні кроки, передбачені Мінськими угодами, серед яких останні законодавчі дії про наділення "особливим статусом" східних частин Донбасу після прийнятних місцевих виборів. Однак Російська Федерація не змогла підтримати навіть першого кроку – справжнього й тривалого припинення вогню", - наголосив представник США.

Читайте також: ОБСЄ на українсько-російському кордоні: лише РФ була проти розширення місії

Він зауважив, що ці дії Росії суперечать як букві, так і духу Мінських угод.

"Ситуація залишається крихкою та непередбачуваною, і ризик повторної ескалації продовжує бути високим", - підкреслив американський дипломат.

У цьому зв'язку він звернув увагу, що в період з 11 жовтня СММ ОБСЄ відзначила різке зростання щоденних випадків порушення режиму припинення вогню. А 14 жовтня в Луганській області взагалі був зафіксований сплеск – до 300 вибухів впродовж одного дня.

"Сполучені Штати чекають від Росії, яка є стороною, що ініціювала цей конфлікт, виведення збройних сил", - наголосив Каміян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-