Двоє українців планували теракт у Маріуполі на замовлення “ДНР”

Двоє українців планували теракт у Маріуполі на замовлення “ДНР”

Оновлено
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки затримали двох громадян України, які на замовлення так званих спецслужб "ДНР" планували теракти в місті Маріуполь, зокрема на залізниці.

Про це розповів голова СБУ Василь Грицак на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"9 жовтня 2017 року Головним управлінням СБУ у Донецькій та Луганській областях було затримано двох громадян України, які на замовлення "МГБ ДНР" готували терористичний акт у Маріуполі", - сказав Грицак.

Він додав, що співробітникам СБУ вдалося запобігти низці терактів, перший з яких мав відбутися безпосередньо на залізничній станції Маріуполь.

"Терористичний акт планувався по відношенню до пасажирів потяга "Маріуполь-Київ". Точна дата мала бути визначена тим, хто організував цей теракт", - зазначив керівник спецслужби.

Читайте також: АТО: на Маріупольському напрямку окупанти гатили 18 годин поспіль

За даними контррозвідки, ціллю зловмисників були не військові об'єкти, а місця масового скупчення громадян.

За словами Грицака, завдання диверсанти отримували від представників так званої "МГБ ДНР". Організатором диверсійної групи став відомий ще з 2014 року бойовик "ДНР" Дмитро Забуцький.

"Саме Дмитро Забуцький отримав завдання підібрати диверсійну групу з числа знайомих, які мешкають на підконтрольній українській владі території. За задумом російських спецслужб, теракти мали призвести до дестабілізації ситуації в самому Маріуполі та у зоні АТО, по всій території України, щоб показати неспроможність українських правоохоронців, Української держави забезпечити безпеку мирних громадян", - наголосив керівник СБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-