АТО: на Маріупольському напрямку окупанти гатили 18 годин поспіль

АТО: на Маріупольському напрямку окупанти гатили 18 годин поспіль

Карта
Укрінформ
Вчора у зоні АТО бойовики відкривали вогонь на всіх напрямках. Загалом вони порушили "тишу" 12 разів. 8 разів українські військові відкривали вогонь у відповідь.

Найбільш інтенсивні бойові дії йшли на Маріупольському напрямку, де бойовики не припиняли збройні провокації 18 годин поспіль, заявив на брифінгу у вівторок речник Міністерства оборони з питань АТО.

"Незаконні збройні формування обстрілювали з 2 до 20 години Гнутове, Широкино, Талаківку та Красногорівку", – зазначив він. Під час протистояння двоє українських військових отримали поранення, ще двоє – бойові травми.

У Широкиному бойовики застосували міномет: "Бойовики встигли випустити дві міни, поки українські військовослужбовці не накрили їх вогнем зі станкового протитанкового гранатомету. У Гнутовому ворог обстрілював наші позиції з озброєння БМП, автоматичних гранатометів і кулеметів. У відповідь українські військовослужбовці застосували великокаліберні кулемети та СПГ".

"У бік Талаківки та Красногорівки упродовж 20 хвилин противник вів вогонь зі стрілецької зброї та ручного гранатомету. Сили АТО відповідали влучним вогнем з великокаліберних кулеметів", – розповів Мотузяник.

На Луганському напрямку, за його словами, бойовики порушили режим "тиші" 5 разів. Незаконні збройні формування двічі відкривали вогонь зі стрілецького озброєння та гранатометів у Новоолександрівці, тривалість кожного обстрілу коливалася від 20 до 30 хвилин. Українські військові відкривали вогонь у відповідь. "Також ворог обстріляв з легкої піхотної зброї Станицю Луганську, Валуйське та Трьохізбенку", – додав речник.

Читайте також: За добу в АТО поранення й травми отримали четверо українських бійців - штаб

На "донецькому" фронті українські військові зафіксували 3 збройні провокації. Бойовики обстріляли зі стрілецької зброї українські позиції біля Авдіївки, Невельського та Зайцевого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-