Бойовики не пускають ремонтників на

Бойовики не пускають ремонтників на "критичні" об'єкти - СЦКК

Укрінформ
На Донбасі бойовики не дають гарантій безпеки ремонтникам, які мають проводити ремонтні роботи на критично важливих об'єктах цивільної інфраструктури.

Це загрожує екологічними катастрофами, спалахом інфекцій, а також не дозволяє забезпечити населення газом, електроенергією та водою, повідомляє у Фейсбуці прес-центр штабу АТО із посиланням на Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін 

"Незважаючи на численні звернення української сторони СЦКК до російської сторони Спільного центру щодо сприяння у наданні гарантій безпеки під час виконання ремонтно-відновлювальних робіт на критичних об’єктах цивільної інфраструктури поблизу лінії розмежування сторін керівництво ОРДО і ОРЛО систематично блокує вирішення цих питань", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у переліку невідкладних робіт на важливих об’єктах інфраструктури Донбасу на сьогодні залишаються, по-перше, проведення робіт на фенольному заводі (в населеному пункті Новгородське Донецької області) із посилення протиаварійного захисту дамби шламонакопичувача 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва, інфраструктура якого знаходиться поблизу лінії розмежування сторін. Наголошується, що без своєчасно вжитих попереджувальних заходів може зруйнуватися протиаварійний захист дамби та статися витік значної кількості шкідливих речовин, які містять фенол та сірчану кислоту. Ця отрута може потрапити до річки Кривий Торець, а далі - в Сіверський Донець, який є одним з небагатьох джерел питної води для всієї Луганської області. Цей об’єкт відноситься до об’єктів підвищеної небезпеки 1-го класу.

По-друге, проведення робіт в безпосередній близькості до лінії розмежування сторін – на дамбі ставка-накопичувача стічних вод господарства «Бахмутський аграрний союз» (в населеному пункті Новолуганське). Затримка з ремонтом даного об'єкту може привести до екологічної катастрофи та спалаху інфекцій.

Третє - проведення робіт в безпосередній близькості до лінії розмежування сторін з ремонту газоводів-відводів до газорозподільчих станцій, поблизу населених пунктів Мар'їнка (Донецька область) та Кримське (Луганська область).

У зв’язку із систематичною відмовою керівництва ОРДО та ОРЛО в наданні гарантій безпеки для проведення відновлювальних робіт запуск газорозподільчих станцій стає неможливим, зазначають в штабі. Внаслідок цього на території Донеччини не забезпечені газом для побутових потреб та позбавлені можливості опалювання будівель в зимовий період 6 шкіл, 5 дитячих дошкільних установ, близько 26 тисяч мешканців Мар'їнки та сусідньої Красногорівки. Також у зв’язку з відсутністю газопостачання змушені простоювати «Красногорівський вогнетривкий завод», «Мар'їнський хлібозавод» та Мар'їнське молочне підприємство «Лактіс». 

На Луганщині без газопостачання залишаються 1570 споживачів та школа у населеному пункті Кримське; 803 споживачі, лікарня і 2 школи в селищі Тошківка; 439 споживачів, дитячий садок і школа в населеному пункті Нижнє.

Окрім того, через постійні обстріли з боку бойовиків ОРДО Південно-Донбаський водогін функціонує в надзвичайно складних умовах – працює лише одна з двох гілок водогону. Через великі пошкодження водогону він здатен забезпечувати тільки мінімальні потреби цивільного населення регіону.

Читайте також: В СЦКК пояснили походження фейку про обстріл українцями насосної станції

"Підприємство «Компанія «Вода Донбасу» постійно направляє заявки на забезпечення безпечного виконання ремонтно-відновлювальних робіт на магістральних водогонах. Ремонту потребують пошкоджені ділянки, які розташовані в так званій «сірій зоні». Зокрема, ділянка магістрального водогону, яка розташована між Донецькою фільтрувальною станцією та містом Авдіївка. А також ділянка в районі промислової зони міста Авдіївка та Ясинуватського «посту ДАІ», - йдеться в повідомленні.

У СЦКК підкреслюють, що з настанням зими через погіршення погодних умов, проведення ремонтно-відновлювальних робіт на деяких критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу стане неможливим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-