В СЦКК пояснили походження фейку про обстріл українцями насосної станції

В СЦКК пояснили походження фейку про обстріл українцями насосної станції

Укрінформ
Українська сторона СЦКК вважає звинувачення НЗФ ОРДО в обстрілах силами ЗСУ насосної станції Південно-Донбаського водоводу приховуванням власних злочинів.

Про це інформує прес-центр штабу АТО.

"Протягом останніх днів у ЗМІ ОРДО з’явилося декілька чергових фейкових інформацій про те, що підрозділи Збройних Сил України обстрілюють насосну станцію першого підйому Південно-Донбаського водоводу, яка розташована поблизу селища Василівка в п’яти кілометрах північніше міста Ясинувата, на території, підконтрольній ОРДО.

За даними української сторони СЦКК, обстріли в районі станції були зафіксовані лише 4 жовтня поточного року близько 19:30, але вогонь з автоматичних гранатометів (20 розривів) та великокаліберних кулеметів вівся у зворотному напрямку: з населеного пункту Василівка по населеному пункту Кам’янка. Тобто провокаційні дії НЗФ ОРДО продовжуються", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штаб показав наслідки обстрілу з "Градів" сил АТО під Маріуполем

Зазначається, що станція є одним із найважливіших вузлових об’єктів у системі водопостачання регіону. Від її роботи залежить забезпечення водою майже 400 тисяч мешканців Донецької області, які проживають по обидві сторони лінії розмежування.

Українська сторона СЦКК заявляє, що НЗФ ОРДО нарощує кампанію зі «штампування» фейкових повідомлень, намагаючись приховати власні злочини.

"Такі заяви та дії ОРДО черговий раз свідчать про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та звинувачень сил АТО у порушенні гуманітарного права та досягнутих в Мінську домовленостей", - йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-