ЄС має спільний план щодо гуманітарних проблем Донбасу - Геращенко

ЄС має спільний план щодо гуманітарних проблем Донбасу - Геращенко

Укрінформ
Тимчасово окупована територія Донецької і Луганської областей досі закрита для міжнародних гуманітарних місій, тоді як протягом трьох років туди вдерлося вже майже 70 російських "гумконвоїв".

Про це написала перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Facebook за результатами зустрічі з координаторами гуманітарних проектів ЄС.

"Окупований РФ Донбас залишається повністю закритим для міжнародних гуманітарних місій, натомість, туди з порушенням українського законодавства, протягом 3 років вдерлося майже 70 так званих гумконвоїв РФ. Україна вимагає негайного доступу саме міжнародних гуманітарних місій до окупованих територій", - підкреслила парламентарій.

Вона зазначила, що гуманітарна й екологічна ситуація в зоні конфлікту залишається складною, переселенці найбільше потребують вирішення питань житла і створення робочих місць. За її словами, саме в цих сферах Україна потребує найбільшої підтримки міжнародних партнерів.

Читайте також: За рік у місії ОБСЄ на Донбасі стало вдвічі більше росіян - Геращенко

Геращенко розповіла, що голова Представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі разом з колегами розповіли про спільний план ЄС щодо гуманітарного розвитку, який передбачає реалізацію комплексних заходів задля допомоги цивільному населенню, що постраждало по обидві лінії розмежування.

"Плануємо, що в листопаді ми запросимо європейських колег на неформальну парламентську Мінську платформу, аби депутати могли долучитися до обговорення спільного гуманітарного плану ЄС", - зауважила народний депутат.

Водночас Геращенко додала, що європейські партнери погоджуються, що без стабілізації безпекової ситуації, без сталого миру і дотримання режиму тиші гуманітарна ситуація залишатиметься складною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-