На Донбасі щодня збільшується кількість російської зброї - Турчинов

На Донбасі щодня збільшується кількість російської зброї - Турчинов

Укрінформ
На непідконтрольній Україні території Донецької і Луганської областей щодня спостерігається збільшення кількості зброї та боєприпасів, які завозяться з Росії.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов під час зустрічі з делегацією парламенту Канади на чолі з головою оборонного комітету Стівеном Фюром, повідомляє прес-служба РНБО.

"Ми розуміємо, чому Путін проти збройної місії ООН, яка б контролювала кордон з Росією. Тому що тільки перекривши кордон можна зупинити завезення військових зброї та боєприпасів з Росії до окупованої території", - сказав секретар РНБО.

Він також наголосив, що поки не буде встановлений контроль за кордоном, Росія продовжуватиме війну.

Турчинов звернув увагу співрозмовників на те, що під час російсько-білоруських штабних навчань "Запад-2017" Кремль продемонстрував готовність до наступальної війни.

"Останній етап навчань був присвячений перевірці боєготовності ядерної тріади, були відпрацьовані повітряні, наземні та морські її складові. Тим самим Путін демонструє готовність до ведення потужної континентальної війни", - зазначив він.

Читайте також: На “Запад-2017” Росія відпрацювала масований ракетно-ядерний удар — Турчинов

Як зазначається, на зустрічі йшлося про ситуацію на сході України, нарощення в Криму військового потенціалу РФ, її домінування в Чорноморському басейні.

Крім того, співрозмовники обговорили питання реформування сектору безпеки і оборони України та співпрацю між двома країнами у військово-технічній сфері.

У цьому контексті секретар РНБО зауважив, що Україна розглядає Канаду не просто як стратегічного партнера, а як друга.

У свою чергу Стівен Фюр запевнив, що Канада "завжди готова всіляко допомагати Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-