ОБСЄ готова надати консультації щодо

ОБСЄ готова надати консультації щодо "блакитних шоломів" на Донбасі - Хуг

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ готова надати консультації з питання розгортання миротворчої місії ООН на Сході України.

Про це заявив під час круглого столу в Києві перший заступник керівника СММ ОБСЄ Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли, де і на яких умовах буде розгортатися миротворча місія - цим має займатися Рада Безпеки ООН... ОБСЄ накопичила колосальний досвід за 3,5 року своєї роботи на Донбасі. І наша місія, організація висловлює готовність провести консультації, а також надати будь-яку підтримку", - сказав він.

Хуг нагадав, що минулого тижня генсек ОБСЄ перебував у Києві, де провів зустрічі з главою МЗС Павлом Клімкіним, Президентом Петром Порошенком. Наразі генсек ОБСЄ перебуває у Нью-Йорку, "де і буде обговорювати з відповідними структурами питання, які викликають занепокоєння".

Читайте також: Порошенко наполягатиме на розширеній місії ООН з можливістю застосування зброї

При цьому перший заступник керівника СММ ОБСЄ підкреслив, що будь-які ініціативи "не повинні відволікати увагу від відповідальності сторін за припинення конфлікту, а будь-які зобов'язання, підписані у Мінську, мають бути виконані".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-