Порошенко наполягатиме на розширеній місії ООН з можливістю застосування зброї

Порошенко наполягатиме на розширеній місії ООН з можливістю застосування зброї

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко під час виступів в ООН закликатиме до розгортання миротворчої місії на Донбасі та створення міжнародної групи країн для підтримки реалізації питань деокупації Криму.

Про це сказала представник Президента у Верховній Раді, народний депутат від БПП Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради парламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У середу Президент України матиме виступ на Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй, а також виступ в Генеральній асамблеї ООН. Президент, виступаючи на Раді безпеки, наполягатиме на розширеному мандаті миротворців ООН з підтримання миру, який дозволить "блакитним шоломам" застосовувати зрою у разі необхідності, і не лише для самооборони", - сказала Луценко.

Вона наголосила, що основні вимоги щодо миротворчої місії - "розміщення такої миротворчої місії по всій території тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, обов'язкове розміщення на українсько-російському кордоні".

Луценко також підкреслила, що йтиметься не тільки про охорону місії ОБСЄ, але й обов'язкове "примушення" до розмінування, роззброєння, виведення російських військ та інструкторів з території України.

Читайте також: Порошенко: Звільнення українських заручників буде одним із ключових питань в ООН

Крім того, Луценко наголосила, що виступаючи на сесії Генеральної асамблеї ООН, Президент України запропонує країнам, які виступають проти анексії Криму, об'єднати зусилля і створити міжнародну групу країн для підтримки реалізації питань деокупації Криму.

Як повідомляв Укрінформ, Порошенко у понеділок, 18 вересня, розпочав робочий візит до США для участі у 72 сесії Генасамблеї ООН. Зокрема, Президент України виступить з промовою у ході загальних дебатів ГА ООН, візьме участь у саміті Ради безпеки ООН з питань миротворчості, заходах високого рівня з питань реформування ООН, а також з питання протидії використанню інтернету в терористичних цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-