Миротворці на Донбасі є невід'ємним компонентом

Миротворці на Донбасі є невід'ємним компонентом "Мінська" - Порошенко

Укрінформ
Введення миротворчої місії ООН на Донбасі є невід'ємним компонентом Мінських домовленостей і найважливішою частиною стратегії повернення українського суверенітету на Сході країни.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у п'ятницю на 14-тій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мені дуже приємно, що США підтримують введення миротворців ОНН на всій території Донбасу, і наші партнери в Європі підтримують цю ідею. Це не тому, що їм хочеться бачити більше озброєних людей на Донбасі. Це абсолютно невід'ємний компонент Мінських домовленостей", - сказав Порошенко.

На його думку, головна проблема неналежного виконання Мінських домовленостей полягає в тому, що Росія не має чіткого плану, як їх реалізувати, а Україна не має чітких гарантій, що Росія дотримає слова, тому саме миротворці ООН на всій території Донбасу мають стати "такою гарантією виконання Мінська".

Читайте також: Говорячи про Будапештський меморандум, Порошенко згадав Ніцше

"Головна проблема невиконання Мінська - в Росії просто немає плану, як його реалізовувати, в нас немає ніяких гарантій ні від кого, що Росія дотримається свого слова. Коли ми тепер пропонуємо в "нормандському форматі" дорожню карту, то послідовність і гарантія виконання її - це миротворці. Саме вони можуть стати тим інструментом, що дорожня карта буде реалізована. І пакет безпековий буде втілено у життя. І це найважливіша частина стратегії повернення українського суверенітету на територію Донбасу", - наголосив Порошенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-