Порошенко: Миротворці ООН - чи не єдиний спосіб повернути мир на Донбас

Порошенко: Миротворці ООН - чи не єдиний спосіб повернути мир на Донбас

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що Україна не має наміру ні на кого нападати, але агресор мусить заплатити набагато дорожче, якщо зламає Мінські угоди.

Про це глава держави заявив у п'ятницю на 14-му щорічному форумі "Ялтинської європейської стратегії" (YES), коментуючи свої сподівання на майбутній візит до США, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Допомога від США, миротворча місія ООН на Донбасі - це не просто оборонне озброєння якесь, хоча це істотно збільшить нашу обороноспроможність. Ми не хочемо ні на кого нападати, це нам осоружно, але підтвердимо факт, що агресору доведеться заплатити набагато дорожче, якщо вони зламають Мінські угоди і підуть на нас. Я - президент миру, ми хочемо миру, тому ми дуже зосереджені на тому, щоб сприяти нашій ініціативі введення миротворців на Донбасі", - сказав Президент. 

Читайте також: Держдеп: Миротворча місія ООН сприятиме відновленню цілісності України

За його словами, миротворча місія ООН, безперечно, має працювати на всій території окупованого Донбасу разом із контролем за українсько-російським кордоном. Це дасть змогу не допустити нових припливів російських бойовиків і російського озброєння на Донбас, переконаний Порошенко. 

Він зазначив, що зараз на Донбасі "маємо гуманітарну катастрофу", і миротворчий контингент - це чи не єдиний наразі спосіб повернути мир на окуповану територію. "На Донбасі зараз велике лихо, 60% безробітних, надзвичайно ганебний рівень життя. Миротворці - це чи не єдиний спосіб, щоб показати наш успіх. Люди починають розуміти, що навіть отрута російської пропаганди може бути усунена з організму", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-