Нацрада оголосила конкурс на вільні FM-частоти в зоні АТО

Нацрада оголосила конкурс на вільні FM-частоти в зоні АТО

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила конкурс на три вільні FM-частоти в зоні АТО.

Відповідне рішення Нацрада прийняла на засіданні 14 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Компанії-переможниці зможуть отримати ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів у містах Бахмут, Костянтинівка та Покровськ Донецької області. Загалом FM-радіостанції транслюватимуть програми у межах трьох районів і восьми населених пунктів.

"Ці конкурси потрібні для того, щоб місцеві мовники, які хочуть стати ліцензіатами Нацради і не мають права отримати дозвіл на мовлення, ставали ліцензіатами і будували свою мережу на підставі дозволів", - пояснив член Нацради Сергій Костинський.

Голова Нацради Юрій Артеменко уточнив, що регулятор не може надати мовнику дозвіл на трансляцію в зоні АТО, якщо той не має ліцензії взагалі.

"Таким чином ми заохочуємо їх, аби вони могли розвиватися", - сказав Артеменко.

Читайте також: Нацрада планує запустити на Одещині мультиплекс із восьми телеканалів

Конкурсні умови передбачають, що не менше 15% мовлення має становить частка суспільно-важливих програм в ефірі. При цьому дозволяється ретрансляція виключно програм суспільного мовлення.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня Нацрада визначила радіостанції «Армія FM», «Радіо М» і «Тризуб ФМ» переможцями конкурсу на вільні FM-частоти у Донецькій і Луганській областях. Їм видано ліцензії на цілодобове мовлення терміном на сім років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-