Аспекти окупації: Тука пояснив принципову різницю між Кримом і Донбасом

Аспекти окупації: Тука пояснив принципову різницю між Кримом і Донбасом

Укрінформ
Понад два роки в Україні здійснювалася помилкова підміна поняття і окремі території Донбасу, де українська влада не має контролю, називалися окупованими.

Про це заступник міністра з тимчасово окупованих територій і ВПО в Україні Георгій Тука повідомив в коментарі журналістам, відповідаючи на запитання, чи була в Україні дворічна помилкова риторика, коли окремі території Донбасу називали окупованими, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Так, це була помилкова підміна понять. Для нас, як для громадян, - це абсолютно не має жодного значення. З точки зору міжнародного законодавства, використовуючи неправильну і некоректну термінологію Україна може наразитися на дуже небезпечну кількість позовів, з якими завідомо ми програємо в міжнародних судах", - сказав Тука.

Він також додав, що наявність іноземних збройних формувань на непідконтрольних територіях не доводить факт окупації.

"Факт окупації на міжнародному рівні в правовому полі вирішується не наявністю або відсутністю збройних формувань, а наявністю чи відсутністю органів управління влади. В тому принципова різниця між Кримом і Донбасом", - пояснив Тука.

Як повідомляв Укрінформ, в опублікованому нещодавно на сайті Міністерства з питань тимчасово окупованих територій повідомленні йдеться, що на території Криму та в окремих районах Донецької і Луганської областей діють різні правові режими. Якщо Крим є безумовно окупованим, адже там країна-окупант встановила свої суди та органи влади, то з Донбасом все інакше. На сході країни у неконтрольованих Україною районах встановлена зона "ефективного контролю Російської Федерації".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-