Тіллерсон відправляється врегульовувати кризу в Перській затоці

Тіллерсон відправляється врегульовувати кризу в Перській затоці

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон у вівторок розпочне візит до Кувейта, після чого відвідає Катар і Саудівську Аравію з метою пошуку шляхів для врегулювання політичної кризи, що супроводжується ізоляцією Катару.

Про це повідомила в понеділок речник Державного департаменту США Хезер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"На запрошення еміра Кувейту державний секретар відвідає цю країну 10 липня, де зустрінеться з провідними кувейтськими чиновниками, щоб обговорити поточні зусилля, спрямовані на врегулювання суперечки в Перській затоці", - зазначається в офіційному повідомленні.

Читайте також: Держдеп привітав Ірак зі звільненням Мосула від ІДІЛ

Крім того, інформується, що глава Державного департаменту США 11 липня відправиться до Катару, а 12 липня – до Саудівської Аравії. Деталі його візитів не уточнюються, однак зазначається, що Тіллерсон проведе зустрічі з "вищими посадовими особами" цих країн.

Як повідомляв Укрінформ, Саудівська Аравія, Об’єднані Арабські Емірати, Єгипет і Бахрейн звинувачують Катар у підтримці тероризму, через це із офіційною Дохою було припинено всі дипломатичні й економічні відносини. На адресу країни висунуто ультиматум зі списком вимог із 13 пунктів. Серед них - закриття телеканалу “Аль-Джазіра” й турецької військової бази, розрив дипломатичних відносин з Іраном та припинення фінансування терористичних угруповань.

Читайте також: В Україні назвали призначення Волкера позитивним сигналом від США

Уряд Катару, зі свого боку, відкидає всі висунуті до нього вимоги, називаючи звинувачення з боку чотирьох держав регіону щонайменше необгрунтованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-