Держдеп привітав Ірак зі звільненням Мосула від ІДІЛ

Держдеп привітав Ірак зі звільненням Мосула від ІДІЛ

Укрінформ
Сполучені Штати вітають керівництво Іраку зі звільненням міста Мосул від терористичного угруповання "Ісламська Держава" та запевняють у подальшій підтримці в операціях проти ІДІЛ.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Рекса Тіллерсона, поширеній у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Від імені президента Трампа та американського народу я вітаю прем'єр-міністра Абаді та іракський народ зі звільненням ними Мосула. Це є важливою віхою глобальної боротьби проти ІДІЛ, що підкреслює успіх міжнародних зусиль, які очолюються іракськими силами безпеки",- наголошується в заяві.

Читайте також: В Іраку оголосили про перемогу над ІДІЛ

Держсекретар США нагадав, що під час жорстокої окупації Мосула угруповання ІДІЛ тероризувало й нищило тисячі мирних жителів, використовувала мечеті, школи та лікарні як склади для боєприпасів та бойові позиції.

"Й лише нещодавно, коли вони зазнали поразки, знищили історичну мечеть аль-Нурі та мінарет аль-Хадба", - зауважив Тіллерсон.

Читайте також: Звільнення Мосула: в ЄС обіцяють подальшу підтримку Іраку

Він висловив упевненість, що іракське керівництво, США та партнери по Коаліції співпрацюватимуть разом з ООН для стабілізації звільнених районів і повернення переміщених цивільних осіб до своїх домівок.

"Ще потрібно докласти чимало зусиль для перемоги над цим ворогом. Глобальна коаліція продовжить стояти з нашими іракськими партнерами, щоб домогтися поразки ІДІЛ, поки вона залишається в Іраку", - підкреслив глава Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-