Звільнення Мосула: в ЄС обіцяють подальшу підтримку Іраку

Звільнення Мосула: в ЄС обіцяють подальшу підтримку Іраку

Укрінформ
Євросоюз обіцяє і надалі надавати підтримку Іраку, в тому числі у вирішенні гуманітарних проблем та проблем безпеки, які виникнуть після звільнення міста Мосул з-під контролю бойовиків ІДІЛ.

Про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань гуманітарної допомоги та управління у кризових ситуаціях Христоса Стиліанідіса.

"Окупація Мосула, нарешті, закінчилася: прем'єр-міністр Іраку Аль-Абаді оголосив про звільнення міста іракськими збройними силами за підтримки глобальної коаліції у боротьбі з ІДІЛ", - наголошується у заяві.

Зазначається, що повернення контролю над Мосулом вказує на рішучий крок у кампанії з ліквідації терористичного контролю в деяких частинах Іраку та звільнення людей.

"ЄС віддає належне мужності жителів Іраку, його уряду та збройним силам, а також жертвам серед військових та цивільних осіб, які іракський народ приніс для досягнення цієї перемоги", - йдеться у заяві.

У зверненні також відзначається, що "наразі дуже важливо, щоб почався процес повернення та відновлення довіри між громадами і щоб усі іракці змогли почати будувати спільне майбутнє".

"ЄС зобов'язується продовжувати надавати свою підтримку Іраку у вирішенні гуманітарних проблем, проблем безпеки, стабілізації та врегулювання розбіжностей, з якими країна все ще стикається", - підкреслюється у заяві.

Читайте також: Прем’єр Іраку прибув у Мосул, щоб оголосити його вільним від ІДІЛ

Як повідомлялося, у неділю, 9 липня, прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді прибув до Мосула, щоб привітати іракські війська з перемогою над бойовиками "Ісламської держави" у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-