Глави МЗС Євросоюзу та Африки обговорять проблеми біженців

Глави МЗС Євросоюзу та Африки обговорять проблеми біженців

Укрінформ
Німеччина готова продовжувати брати активну участь не лише в розподілі біженців, а й у програмах допомоги безпосередньо в країнах їх походження. 

Про це заявив статс-секретар МЗС ФРН Міхаель Рот, вирушаючи до Рима, де у четвер на запрошення глави МЗС Італії Анджеліно Альфано відбудеться міністерська конференція з питань біженців, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Німеччина вже серйозно задіяна в цьому питанні: через Трастовий фонд ЄС для Африки (EUTF) МЗС ФРН протягом трьох років виділив 48 мільйонів євро на регіональні проекти з управління міграцією, які реалізуються Міжнародною організацією з міграції (МОМ)", - повідомив дипломат.

За його словами, тільки в 2017 році для проекту, учасниками якого є також Італія і Єврокомісія, буде виділено німецьким зовнішньополітичним відомством ще 20 мільйонів євро.

Рот відзначив, що за перші шість місяців цього року з Африки в Європу в пошуках захисту і кращої долі прибуло стільки людей, як ніколи. Більшість їх них прибувають до Італії.

Читайте також: Італія викликала "на килим" австрійського посла

Прем'єр Італії Паоло Джентільйоні днями заявив у Берліні про те, що його країні потрібна допомога, що можливості держави з приймання біженців закінчуються.

"Німеччина повністю на боці Італії; відповідальність і солідарність усіх країн ЄС має йти рука в руку", - заявив Рот.

На конференції дипломати з Європи і Африки, Європейського Союзу і міжнародних організацій, які займаються проблемами біженців і міграції, говоритимуть про те, як підтримати ті країни, з яких триває найбільший відтік людей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-