Тіллерсон пояснив позицію США щодо Сирії перед зустріччю Трампа з Путіним

Тіллерсон пояснив позицію США щодо Сирії перед зустріччю Трампа з Путіним

Укрінформ
Сполучені Штати вважають Росію відповідальною за дії режиму Асада в Сирії, за незастосування ним більше хімічної зброї поти мирних сирійців, але хотіли би добитися більшого прогресу в процесі знищення ІДІЛ на території цієї країни.

Таку позицію висловив у своїй заяві держсекретар США Рекс Тіллерсон напередодні зустрічі президентів США і Росії, передає власний кореспондент Укрінформу.

"По-перше, сторони в Сирії повинні забезпечити стабільність на місцях. Якщо ми не досягнемо стабільності в Сирії, наш прогрес у перемозі над ІДІЛ може бути втрачений. По-друге, сторони повинні працювати в напрямку політичного процесу, щоб досягти врегулювання (в Сирії – ред.)", - підкреслив Тіллерсон.

Читайте також: США розглядають можливість приєднання до Нормандського формату – Держдеп

За його словами, "Росія несе особливу відповідальність за допомогу в цих зусиллях".

Держсекретар США зауважив, що Вашингтон і Москва, безумовно, мають невирішені розбіжності з низки питань щодо сирійського врегулювання, але "ми маємо потенціал для належної координації в Сирії, з тим, щоб забезпечити стабільність і служити нашим спільним інтересам безпеки", заявив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Держдеп розкрив подробиці візиту Тіллерсона в Україну

Він наголосив, що Сполучені Штати вважають, що Росія як гарант правління Асада та давній учасник сирійського врегулювання несе відповідальність за те, щоб потреби сирійського народу були задоволені.

"Росія також зобов'язана не допускати будь-якого повторного застосування будь-якої хімічної зброї режимом Асада", - наголосив глава Держдепу.

Водночас, як підкреслив він, американська та російська сторони вже досягли прогресу у створенні де-конфліктних зон у Сирії, а на рівні військового керівництва продовжується спілкування з метою уникнення непорозумінь під час операцій.

"Це співробітництво в процесі де-конфліктних зон є свідченням того, що наші дві країни здатні до подальшого прогресу", - зауважив Тіллерсон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-