Винуватців катастрофи Boeing МН17 судитимуть у Нідерландах

Винуватців катастрофи Boeing МН17 судитимуть у Нідерландах

Оновлено
Укрінформ
Винуватців катастрофи Boeing МН17 судитимуть у Нідерландах за нідерландським законодавством.

Про це у заяві оголосив нідерландський уряд.

"Вибір нідерландської судової системи є важливим кроком в питанні суду над винуватцями збиття Boeing МН17", - йдеться у заяві.

Як зазначається, таке рішення прийняли Австралія, Бельгія, Малайзія, Україна та Нідерлади, що входять до Міжнародної спільної слідчої групи.

Як наголошується у заяві, після того як Росія наклала вето на створення трибуналу ООН розглядалося два варіанти - створення міжнародного трибуналу та національний суд в країні, що входять до міжнародної спільної слідчої групи.

У заяві зазначається, що всі країни Міжнародної спільної слідчої групи висловили впевненість у нідерландській судовій системі. "Голландський уряд також висловив перевагу національному судовому процесу в Нідерландах. Нідерландська судова система має беззаперечну міжнародну репутацію", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що проведення національного судового процесу у Нідерландах досі потребує деяких кроків, зокрема укладення угоди з Україною.

Як повідомили в голландському уряді, така угода може бути підписана 7 липня.

Водночас, у нідерландському уряді наголосили, що кримінальне розслідування катастрофи, яке проводить Міжнародна спільна слідча група, досі триває.

Читайте також: ЗМІ: У Москві заарештували офіцера розвідки, причетного до справи МН17

Нагадаємо, два роки тому Україна, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Малайзія звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17. Однак на засіданні Радбезу ООН Росія наклала вето на відповідну резолюцію.

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця Міжнародна спільна слідча група, очолювана прокуратурою Нідерландів, заявила, що слідство дійшло до найскладнішої стадії, на якій мають бути встановлені винуватці катастрофи.

У вересні минулого року Міжнародна спільна слідча група оголосила результати розслідування, підтвердивши, що ракетний комплекс "Бук", з якого був збитий літак Малайзійських авіаліній МН17, був доставлений з Росії і після запуску ракети з окупованої території вивезений назад у РФ. 

17 липня 2014 року у небі над селом Грабове Донецької області був збитий літак Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Унаслідок цієї трагедії загинули 298 людей, найбільше жертв - громадяни Нідерландів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-