Пєсков заговорив про

Пєсков заговорив про "законні права" захопленого на Луганщині контрактника РФ

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія має намір захищати "законні права" захопленого в полон у Луганській області росіянина Віктора Агєєва. 

Про це він заявив у четвер, повідомляє ВВС Україна

"Я не маю такої інформації. Не знаю, але можу припустити, що безумовно, як і щодо всіх громадян Росії, очевидно, вживатимуться заходи щодо захисту законних прав", - сказав Пєсков, відповідаючи на запитання, чи докладатиме Москва зусиль для того, щоб повернути Агєєва на батьківщину.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня в районі проведення антитерористичної операції біля села Жолобок Слов'яносербського району українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, а ще двох - командира та одного з диверсантів, які чинили злісний опір, - ліквідували. 

Пізніше Міноборони України заявило, що серед полонених є росіянин на ім'я Віктор Агєєв, і він є чинним військовослужбовцем РФ.

Інформацію про те, що Віктор Агєєв в березні 2017 року підписав контракт і продовжив службу в Батайську Ростовської області, Російській службі ВВС підтвердила матір військовослужбовця, його колишні товариші по службі та друзі.

Міністерство оборони РФ заперечило, що затриманий є кадровим російським військовим.

Згодом полоненого росіянина передали до СБУ. Проти нього відкрито провадження за статтею про вчинення теракту.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-