Захоплення контрактника з РФ доводить участь Кремля у війні на Донбасі - Фріз

Захоплення контрактника з РФ доводить участь Кремля у війні на Донбасі - Фріз

Укрінформ
Захоплення російського найманця є важливим доказом безпосередньої участі Росії у війні на Донбасі.

Про це у Фейсбуці заявила народний депутат України фракції «Блок Петра Порошенка», голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз.

"Вітаю весь склад 93-ої бригади із захопленням російського військовослужбовця-контрактника Віктора Агєєва на території Луганської області з повним комплектом доказів участі у бойових діях проти України. Оскільки російські військовослужбовці мужньо ховаються за спинами місцевого населення та російських найманців, такі захоплення є важливим доказом безпосередньої участі Росії у війні на Донбасі", - наголосила Фріз.

Вона заявила, що факт підписання Агєєвим контракту у березні цього року свідчить про грубі систематичні порушення Росією Мінських угод, що вкрай важливо для доведення світовій спільноті брехливої політики Кремля, що "закликаючи інших до виконання Мінську, продовжують спрямовувати регулярні військові сили на схід України".

За інформацією деяких російських ЗМІ, Міноборони Росії заявило, що Агєєв був звільнений в запас у травні минулого року, і за контрактом у лавах військ РФ взагалі не служив.

Як повідомляв прес-центр штабу АТО, в районі проведення антитерористичної операції біля села Жолобок Слов’яносербського району українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів.

Зазначається, що чотирьох бойовиків затримали, а ще двох: командира та одного з диверсантів, які чинили злісний опір, ліквідували.

Під час затримання було вилучено зброю ПКМ – 2 одиниці, СВД – 2 одиниці, АК-74 – 2 одиниці РПГ- 26 – 1 одиниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-