В Італії скаржаться, що можливість приймати біженців скоро сягне межі

В Італії скаржаться, що можливість приймати біженців скоро сягне межі

Укрінформ
На фоні збільшення кількості біженців, які прибувають морем в Італію, Рим просить в європейських партнерів допомоги. 

Про це сказав прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні після зустрічі в Берліні в четвер керівників ряду країн ЄС у рамках підготовки до саміту "Великої двадцятки", повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Я скористався цією можливістю, щоб знову чітко сказати нашим європейським колегам, наскільки великим є наше занепокоєння у зв'язку з ризиком нового збільшення кількості біженців, які прибувають в нашу країну останнім часом", - сказав Джентілоні. 

Він наголосив, що його країна не знімає з себе зобов'язань з гуманітарного приймання біженців і в тому, що стосується операцій з порятунку на морі, але можливості Італії незабаром досягнуть межі.

У цьому зв'язку італійський прем'єр просить партнерів обговорити роль неурядових організацій, місії Frontex, наявні ресурси для роботи в Лівії та інших країнах Африки, звідки прибувають біженці, можливість розширення програм. 

Рятувальна операція є міжнародною, але приймає мігрантів, які прибувають цим шляхом, фактично тільки одна країна, і це ставить її «під великий тиск», наголосив Джентілоні. 

Він висловив надію, що ці питання порушуватимуться на зустрічі міністрів внутрішніх справ у Таллінні наступної середи.

"Нам потрібна допомога, конкретна підтримка європейських партнерів", - заявив Джентілоні. 

Президент Франції Еммануель Макрон на це зазначив, що треба розрізняти причини, з яких люди прибувають в Європу. За його даними, 80% - це трудові мігранти. "Не треба змішувати їх з тими, хто залишає свої країни з політичних мотивів, через загрозу переслідувань", - сказав він. 

Макрон вважає правильним надання притулку тільки тим претендентам, кого дійсно переслідують на батьківщині. Президент Франції підтримує ідею реформи системи приймання біженців в Європі.

Канцлер ФРН Ангела Меркель наголосила на важливості боротьби з причинами масової міграції в країнах походження, зокрема йдеться про досягнення політичного врегулювання в таких країнах, як Лівія, а також допомоги в розвитку економіки країнам Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-