Мацеревич: Кібератака в Україні може мати вплив на кібербезпеку Польщі

Мацеревич: Кібератака в Україні може мати вплив на кібербезпеку Польщі

Укрінформ
Не варто виключати можливу причетність Росії до останніх кібератак в Україні та Європі.

Таку думку висловив міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич, інформує Wpolityce.pl.

“Це - серйозна атака, яка має схожі характерні ознаки до тієї, що сталася місяць тому. Зараз вона сконцентрувалася на одній країні — Україні, хоча й уразила майже всю західну Європу та деякі інші країни, інституції й організації, пов'язані з Україною”, - заявив Мацеревич.

Він зауважив, що відповідальність за кібератаку в Україні покладають на Росію, наголошуючи, що “цю версію потрібно брати до уваги”.

Мацеревич підкреслив, що ця атака може мати вплив на кібербезпеку Польщі й оборонні можливості країни, а тому до цього питання потрібно підійти “дуже серйозно”.

Як інформувало агентство, в результаті кібератаки за допомогою вірусу Petya, що торкнулася України, ряду країни Європи та Азії, не постраждали польські державні установи та інституції. Водночас, вірус уразив п'ять приватних польських компаній, які співпрацювали з партнерами в Україні.

За інформацією українських ЗМІ, хакерських атак 27 червня зазнали банки "ТАС", Ощадбанк, "Південний", ОТП, Укрзалізниця, аеропорт Бориспіль, мережа "Епіцентр", "Нова пошта", ДТЕК, "Укренерго", "Київенерго", "Укрпошта", "Укртелеком", мережа заправок ТНК, ПБГ "Ковальська", ТРК "Люкс", "Київводоканал", видання "Кореспондент", сайт Кабміну і ряду міністерств, Пенсійний фонд, Київська міська державна адміністрація, а також "Запоріжжяобленерго", "Дніпроенерго", Дніпровська електроенергетична система та багато інших важливих структур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-