Польща підтримує політику “відкритих дверей” НАТО щодо України

Польща підтримує політику “відкритих дверей” НАТО щодо України

Укрінформ
Варшава підтримує політику відкритого характеру Північноатлантичного альянсу щодо прийняття нових членів, зокрема України.

Про це йдеться у заяві МЗС Польщі у відповідь на інформаційний запит Укрінформу.

“Польща послідовно підтримує політику “відкритих дверей” НАТО. Як підкреслили торік у спільній декларації президенти Польщі й України, “ми визнаємо право і перспективу України щодо набуття в майбутньому повноправного членства в НАТО, згідно з волею українського народу”. Ми також неодноразово висловлювали свою підтримку щодо права України незалежно від зовнішніх впливів визначати курс закордонної політики, що є одним з основних принципів КБСЄ/ОБСЄ”, - інформує МЗС Польщі.

Зазначається, що повне дотримання цих принципів, до яких належить і повага до територіальної цілісності і відмови від застосування сили чи погроз її застосування, є “необхідною умовою стабільності та безпеки в євроатлантичному просторі”.

МЗС Польщі вітає позитивні зміни в Україні і висловлює сподівання, що передусім це призведе до “реальної волі України здійснювати подальші реформи у напрямі запровадження стандартів НАТО”.

Як повідомлялося, Верховна Рада на законодавчому рівні нещодавно закріпила курс на членство України в НАТО. З цього приводу голова ВРУ Андрій Парубій у вівторок зазначив, що членство України в НАТО - це амбітна мета, нові стандарти для української армії й оборонного сектору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-