Шкільне харчування на $870 мільйонів: «улюблений» кухар Путіна отримав тендер

Шкільне харчування на $870 мільйонів: «улюблений» кухар Путіна отримав тендер

Укрінформ
Шість компаній, п'ять з яких пов'язані з мільярдером Євгеном Пригожиним, якого вважають наближеним до Путіна, отримали контракти на організацію харчування дітей в московських школах до 2019 року на суму близько 50 млрд рублів.

Про це йдеться в розслідуванні Центру антикорупційної політики (ЦАП) партії "ЯБЛУКО".

"Як з'ясували в ЦАП, 13 червня було підбито підсумки 36 держзакупівель на організацію харчування дітей в школах столиці на період до 2019 року. Загальна початкова ціна торгів перевищує 50,8 млрд руб. Серед учасників домінують комбінати, які контролює" кухар Путіна "Євген Пригожин ", - йдеться в розслідуванні.

Московська влада підбила підсумки торгів на "надання послуг з організації харчування та забезпечення питного режиму учнів". Середнє зниження початкової ціни становило 0,41% - до 50,5 млрд.

Раніше "Яблуко" з'ясувало, що компанії, пов'язані з Пригожиним, з вересня 2015 року одержали аналогічні контракти на 28 мільярдів рублів. Про зв'язок цих компаній з Пригожиним у липні 2016 року також ще говорилося в розслідуванні РБК.

Євгену Пригожину належить компанія "Конкорд", яка володіє ресторанами в Петербурзі й Москві. Його вважають "улюбленим кухарем" президента Росії Володимира Путіна. Заклади Пригожина сервірували церемонію інавгурації президента в травні 2012 року. Крім того, структури Пригожина отримують мільярдні підряди на харчування для армії і шкіл. Бізнесмена також пов'язують з "фабрикою ольгинських тролів" - платних коментаторів і блогерів, які створюють в інтернеті видимість масової підтримки всіх рішень і дій російського керівництва.

Фото: Medium

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-