Путін запропонував Комі політичний притулок і звинуватив США у пропаганді

Путін запропонував Комі політичний притулок і звинуватив США у пропаганді

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія готова надати екс-главі ФБР Джеймсу Комі політичний притулок "у разі переслідування його в США". 

Про це Путін сказав в четвер під час "прямої лінії", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш друг (Комі. - Ред.) сказав, що він записав розмову з президентом, а потім через свого друга передав цю розмову в ЗМІ. Це вже виглядає дивно. (...) А чим директор ФБР відрізняється від пана Сноудена? Тоді він не керівник спецслужби, а він правозахисник, який захищає певну позицію. До речі, якщо в зв'язку з цим проти нього буде застосовано якісь там переслідування, ми і йому готові будемо надати політичний притулок в Росії. Він повинен про це знати", - сказав Путін.

У відповідь на запитання про звинувачення РФ у втручанні в американські вибори він також звинуватив США у втручанні у внутрішньополітичне життя більшості країн по всьому світу і веденні постійної пропаганди.

"А ось постійна американська пропаганда, постійне підживлення умів, американська агітація - на це постійно виділяються прямі гроші. Це не вплив на те, як ми повинні діяти в ході виборчих кампаній? Це з року в рік триває", - сказав Путін.

"Ось візьміть глобус, покрутіть і пальцем ткніть у будь-яке місце. Там американські інтереси, там точно їх втручання. Я знаю це з розмов з практично усіма керівниками держав. Просто вони не хочуть сваритися з американцями, ніхто прямо про це не говорить", - сказав російський президент.

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня президент Трамп звільнив Джеймса Комі з посади директора ФБР - в той час, коли Комі звертався з проханням про збільшення фінансування на розслідування втручання Росії в президентські вибори в США.

Через кілька днів після звільнення Комі почалося розслідування щодо можливих спроб Трампа перешкодити правосуддю. Пізніше колишній глава ФБР Комі дав свідчення проти Дональда Трампа в Сенаті.

Зокрема, в письмових свідченнях Комі йдеться, що президент США Трамп просив на той час директора ФБР Джеймса Комі присягнути йому на вірність, владнати з розслідуванням щодо Росії, щоб воно йому не заважало "діяти в інтересах країни", а також припинити слідство стосовно екс-радника Трампа Майкла Флінна.

Фото: pravdoryb.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-