Трамп судитиметься з екс-главою ФБР — за “злив” їхніх розмов

Трамп судитиметься з екс-главою ФБР — за “злив” їхніх розмов

Укрінформ
Особистий адвокат президента США Дональда Трампа планує подати позов проти колишнього директора ФБР Джеймса Комі в офіс генерального інспектора Міністерства юстиції, а також в Юридичний комітет Сенату.

Про це повідомили телеканалу CNN два джерела, обізнані із ситуацією.

"Позов базуватиметься на зізнанні Комі під час слухань, що він давав другу ознайомитися зі своїми записами про розмови з президентом Трампом та попросив цього друга повідомити цю інформацію репортерові", - зазначається у повідомленні.

Як було встановлено, йдеться про давнього друга й довірену особу Комі професора Колумбійського університету Деніела Річмена. "На моє переконання, потрібно було винести це в публічну площину. Тому я попросив мого друга поділитися змістом цих записів з репортером", - сказав колишній глава ФБР у четвер під час слухань.

Поки що неясно, коли адвокат Трампа подаватиме ці скарги, але, за інформацією джерела телеканалу, зараз це питання активно обговорюється. Між тим, Міністерство юстиції має обмежену юрисдикцію щодо своїх колишніх співробітників, яким є екс-директор ФБР.

Телеканал також нагадує, що Дональд Трамп вже погрожував судовими позовами через своїх адвокатів, які, втім, не реалізовувалися. Зокрема, протягом кампанії 2016 року він погрожував подати до суду на сенатора Теда Круза, а також на осередок Республіканської партії в Луїзіані та видання The Washington Post.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-