Польща в Радбезі ООН

Польща в Радбезі ООН "заохочуватиме" Москву дотримуватися угод

Укрінформ
Глава МЗС Росії Сергій Лавров привітав польського колегу Вітольда Ващиковського з обранням Польщі непостійним членом Радбезу ООН на 2018-2019 роки і  запросив Варшаву до консультацій з Москвою. 

Польща хоче з'ясувати з Росією низку проблем, зокрема, що стосуються Смоленської катастрофи.Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, інформує tvp.info.

“Cьогодні (2 червня - ред.) ми отримали привітання від міністра закордонних справ Сергія Лаврова і запрошення на проведення найближчим часом консультацій на рівні заступників міністрів (МЗС - ред.). Ці вітання я сприймаю як хороший сигнал. Я намагатимуся провести ці консультації ще перед роботою в Раді Безпеки ООН в січні 2018 року. Можливо, ми зможемо з'ясувати багато справ, можливо навіть Смоленськ”, - наголосив Ващиковський.

Він підкреслив, що в рамках членства в Радбезі ООН Польща “заохочуватиме” Москву  дотримуватися міжнародного права, міжнародних угод. 

“Росія порушила міжнародне право. Ми закликатимемо світ дотримуватися міжнародного права. Без міжнародного права світ перетвориться на джунглі”, - констатував глава польської дипломатії.

Як інформувало агентство, напередодні на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку Польщу  обрано непостійним членом Радбезу ООН у 2018-2019 роках. Крім неї до складу Радбезу на ці роки обрано також Перу, Кувейт, Кот-Д'івуар та Екваторіальну Гвінею. Непостійне членство обраних країн в ООН почнеться 1 січня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-