Німеччина призупиняє депортацію афганців

Німеччина призупиняє депортацію афганців

Укрінформ
Міністри закордонних і внутрішніх справ ФРН Зігмар Габріель і Томас де Мезьєр підготують для федерального уряду спільну оцінку ситуації в Афганістані з точки зору перспектив депортації.

Таке рішення було прийнято після теракту в посольському кварталі Кабула, що стався напередодні, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

«Оцінка ситуації МЗС є однією з важливих підстав для рішення німецьких адміністративних органів і судів про визнання або відвід заяв про надання притулку та репатріації відкинутих претендентів», - йдеться в заяві міністерства.

МЗС обіцяє представити документ в липні. При цьому необхідною умовою для складання нової та всебічної оцінки ситуації є відновлення в повному обсязі працездатності німецького посольства в Кабулі, яке серйозно постраждало.

В останні роки до 60% громадян Афганістану - прохачів притулку в європейських країнах намагалися осісти в Німеччині. Цей коефіцієнт значно вище, ніж в інших державах-членах Європейського Союзу, наголошують в МЗС.

Тим часом влада ФРН заохочуватиме добровільні від'їзди. «Бонусами», які німецький уряд надає таким особам, у 2016 році скористалися 3300 осіб. Примусово вислано за цей самий період було 67 осіб. До появи нової оцінки депортацію буде припинено. Це, втім, не стосується тих, хто засуджений за вчинення злочинів на території Німеччини, а також тих, кого розцінюють як «небезпечних», тобто потенційних терористів, а також тих, хто перешкоджає встановленню їх особистості - в цій групі людей проводитиметься «індивідуальна оцінка».

Як повідомлялося, вранці 31 травня в Кабулі в посольському кварталі стався потужний вибух. Більш як 90 людей загинули, понад 460 отримали поранення. З будівель найбільші пошкодження отримала посольство ФРН, що знаходилося за 300 м від місця вибуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-