США почали озброювати курдів попри протести Туреччини

США почали озброювати курдів попри протести Туреччини

Укрінформ
Сполучені Штати офіційно розпочали доставку зброї курдським угрупованням, які воюють з осередками "Ісламської держави" в районі сирійського міста Ракка.

Про це повідомив у вівторок американський телеканал Fox News.

"Сполучені Штати у вівторок розпочали поставки зброї курдським бойовикам, розташованим неподалік оплоту ІДІЛ у Сирії, місті Ракка", - наводяться слова із заяви речника Пентагону Еріка Пехона.

Офіційний представник оборонного відомства США уточнив, що поставки включають стрілецьку зброю і боєприпаси.

"Це знаменує початок кампанії, спрямованої на ліпше оснащення курдських союзників, яких Коаліція на чолі зі США вважає кращою бойовою силою, що протистоїть "Ісламській державі", незважаючи на те, що їх озброєння викликало обурення з боку союзника по НАТО, Туреччини", - зазначається в повідомленні.

Туреччина розглядає курдських бойовиків як терористів, уточнює телеканал. Сполучені Штати, зі свого боку, пообіцяли постачати озброєння поступово, з таким розрахунком, щоб ця зброя не використовувалась курдськими підрозділами проти Туреччини.

Нагадаэмо: у вівторок курдські бойові угруповання зупинилися приблизно у трьох кілометрах від Ракки, де вони, як очікується, матимуть тривалий бій з терористами ІДІЛ на підступах до міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-