Ердоган сподівається на зміну рішення США щодо озброєння сирійських курдів

Ердоган сподівається на зміну рішення США щодо озброєння сирійських курдів

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган очікує, що Сполучені Штати змінять своє рішення стосовно надання зброї сирійським курдам, яких Анкара розцінює як терористів.

Про це повідомляє Reuters.

"Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у середу, що він сподівається, що рішення США стосовно озброєння курдських сил, які борються проти "Ісламської держави" в Сирії буде змінено до його візиту у Вашингтон для переговорів із президентом Дональдом Трампом на наступному тижні", - йдеться у повідомленні.

Напередодні глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу розкритикував розпорядження президента США Дональда Трампа про поставку зброї сирійським демсилам, які складаються в основному з "Загонів народної самооборони" (YPG, сирійське крило Робітничої партії Курдистану).

9 травня адміністрація Трампа вирішила надати сирійським курдам із загонів YPG стрілецьку зброю, кулемети, броньовані автомобілі, боєприпаси та інше військове обладнання. У Пентагоні пояснили це рішення тим, що YPG - єдина наземна сила у Сирії, яка здатна звільнити місто Ракка від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-