Анкара обурилася рішенням Трампа надати зброю сирійським курдам

Анкара обурилася рішенням Трампа надати зброю сирійським курдам

Укрінформ
Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу розкритикував розпорядження президента США Дональда Трампа про поставку зброї Сирійським демсилам, які складаються в основному з "Загонів народної самооборони" (YPG, сирійське крило Робітничої партії Курдистану).

Про це повідомляє Анадолу.

"Будь-яка зброя, поставлена цим терористам, є прямою загрозою для Туреччини. Ми неодноразово повідомляли про захоплення у терористів PПK зброї, яка поставлялася раніше в Сирію силам YPG", - сказав міністр.

За словами Чавушоглу, держсекретар США Рекс Тіллерсон під час останньої зустрічі з ним запевняв, що більш як 60 відсотків бойовиків у складі Сирійських демсил (СДС) - араби, які не є радикалами.

"У відповідь ми запропонували Тіллерсону виділити бойовиків YPG із загальної маси бойовиків СДС і не використовувати їх під час операції по звільненню міста Ракка від терористів ІДІЛ", - сказав міністр.

Як повідомлялося, 9 травня адміністрація президента США Дональда Трампа вирішила надати сирійським курдам із загонів YPG стрілецьку зброю, кулемети, броньовані автомобілі, боєприпаси та інше військове обладнання. У Пентагоні пояснили це рішення тим, що YPG - єдина наземна сила у Сирії, яка здатна звільнити місто Ракка від бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава".

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-