Асад передає російську зброю терористам – розслідування EU Today

Асад передає російську зброю терористам – розслідування EU Today

Укрінформ
Кремль зацікавлений у підтримці тероризму у світі, що має за мету дестабілізувати ситуацію в Європі, підірвати довіру, цінності та розділити європейське суспільство.

Про це йдеться у матеріалі британського журналіста Гарі Картрайта "Чи спонсорує Росія тероризм у Європі?", оприлюдненому у брюссельському виданні EU Today.

"Численні терористи, причетні до насильства в Європі, до прибуття в ЄС у якості "біженців" та скоєнням масових убивств брали участь у війні у Сирії та в інших країнах регіону. Таких терористів породжують режими. І Сирія у цьому знаходить підтримку Кремля, який надає зброю та іншу допомогу", - йдеться у матеріалі.

При цьому автор зазначає, що спалах тероризму, ескалація кризи біженців у Європі збіглися з активізацією воєнної активності Росії у Сирії, де бомбардувань зазнає цивільне населення.

Також, як констатує Картрайт, російська зброя передається сирійським режимом до таких терористичних організацій у регіоні, як Хезболла та Хамас, які, у свою чергу, пов’язані з іншими терористичними групами.

"Терористи та їхні спонсори хочуть домогтися очевидних речей: підірвати довіру до наших урядів, поставити під сумнів наші традиційні цінності та внести розкол у суспільство", - констатує Картрайт.

"За радянських часів Кремль спонсорував та озброював такі терористичні групи, як Ірландська республіканська армія, Фракція червоної армії (RAF) та Організація визволення Палестини (PLO). Також до сьогодні Кремль має вплив на Робітничу партію Курдистану. Відтак, чому ми маємо дивуватися, що за Володимира Путіна Росія, як місце народження політичного тероризму, продовжує аналогічну політику?" - зауважує EU Today.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-