Родичі політв’язнів Кремля просять Макрона посилити санкції проти РФ

Родичі політв’язнів Кремля просять Макрона посилити санкції проти РФ

Укрінформ
Напередодні візиту президента РФ Володимира Путіна до Франції рідні незаконно ув'язнених в РФ і в окупованому Криму українців, правозахисники та редколегія журналу "Чорноморська безпека" звернулися до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням висловити Путіну вимогу щодо звільнення політв'язнів Кремля.

Про це йдеться у їхньому листі, який оприлюднила на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Ганна Гопко.

Автори нагадують, що "Путін стоїть на вершині піраміди авторитарно-репресивної клептократії Росії, яка чинить свавілля на окупованих територіях України, організує політичні переслідування громадян України".

Вони наголошують: "Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Ахтем Чийгоз, Руслан Зейтуллаєв, Арсен Джеппаров, Євген Панов, Андрій Захтій, Редван Сулейманов, Володимир Прісич, Дмитро Штибліков, Олексій Бессарабов, Володимир Дудка, Олексій Стогній, Гліб Шаблій, Володимир Балух, – це далеко не повний перелік тих, хто репресований в Криму, зазнає знущань та катувань, кому після багатьох місяців перебування під вартою відмовляють у незалежному правозахисті. Про декого з них взагалі нічого не відомо, оскільки до них не допускають незалежних адвокатів".

Автори листа закликають президента Франції посилити режим санкцій проти Росії за переслідування, незаконне утримання під вартою та катування інакодумців на окупованих територіях.

"Закликаємо Вас, пане Президенте, відверто висловити Володимиру Путіну нашу вимогу звільнення усіх політичних бранців Кремля. Також, слідом за європейськими парламентаріями, закликаємо Вас посилити режим санкцій проти Росії за переслідування, незаконне утримання під вартою та катування інакодумців на окупованих територіях. Сподіваємось, що для нової Франції політика підтримки та захисту прав і свобод людини буде пріоритетною", - йдеться у листі.

Як відомо, зустріч президентів Росії Володимира Путіна і Франції Еммануеля Макрона повинна відбутися 29 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-