До приїзду Путіна у Франції готують пікети на підтримку Сущенка

До приїзду Путіна у Франції готують пікети на підтримку Сущенка

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка повідомив, що до зустрічі президентів Франції та Росії у Версалі готуються пікети на підтримку України і, в тому числі, Сущенка.

Про це Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу на III Форумі вільної Росії у Вільнюсі.

"Можу точно сказати, що до приїзду Путіна у Франції будуть акції протесту проукраїнських активістів. Як мінімум, на площі Трокадеро в Парижі. Можливо, якщо дозволить сек'юріті, то і у Версалі, де пройде зустріч. Будуть підняті теми Криму, Донбасу, українських політв'язнів. І в тому числі, Романа Сущенка", - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

18 травня у Мосміськсуді у скарзі на продовження утримання під вартою Романа Сущенка до 30 червня було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-