У Макрона отримали листа Сущенка - адвокат

У Макрона отримали листа Сущенка - адвокат

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого в Росії кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив, що лист його підзахисного Еммануелю Макрону доставлено, щонайменше, в канцелярію президента Франції.

Про це Фейгін розповів кореспонденту Укрінформу на III Форумі вільної Росії у Вільнюсі.

"У французькому посольстві мені підтвердили, що лист мого підзахисного президенту Макрону доставлено за призначенням. Тобто, щонайменше, - в канцелярію президента Франції. Сподіваюся, на зустрічі Макрона і Путіна 29 травня якось ця тема порушуватиметься", - сказав Фейгін.

Він пояснив, що, на його думку, сьогодні французько-російський діалог неможливий без обговорення ряду проблем, серед яких перша, - спроби втручання у вибори Президента Франції, а також, серед інших - і "кейс Сущенка", журналіста-міжнародника, акредитованого при французькому МЗС.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

18 травня у Мосміськсуді у скарзі на продовження утримання під вартою Романа Сущенка до 30 червня було відмовлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-